De lekkerste en beste Croquetten van Nederland

Beoordeeld door het krokettentestteam. Het krokettentestteam test alle croquetten van Nederland.

Diamanten & pareltjes

Diamanten ontstaan onder druk en soms heb je een stevige pandemie nodig om tot iets moois gedreven te worden. Stel, je verdient je brood met taart, maar je roots liggen bij Holtkamp en die kennen we vooral van de -u weet het- kroketten; als je reguliere werkzaamheden als patissier dan tot stilstand komen, begrijpen wij heel goed dat de frituur weer begint te lonken.

Pareltjes ontstaan niet onder druk, maar die worden wel gerold, en dat is dan weer een mooi bruggetje naar de lockdownkroketten die meesterpattissier Martine Bakkum sinds de pandemie in haar webshop verkoopt. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want na ons Radio 538-interview werden we direct meermaals getipt, waarvoor dank!

 

Krokettentest

Speciaal voor de krokettentest wordt bij aankomst een pannetje olie op het vuur gezet, maar eigenlijk kunnen de kroketten momenteel alleen via https://www.patisseriewebshop.nl/store/ worden besteld. Tja, verschil moet er wezen.

In haar workshopruimte vertelt Martine dat ze niets verkoopt totdat ze er helemaal tevreden mee is, en dat proeven we. De vegakroket is prachtig gelaagd opgebouwd met een breed palet aan specerijen (waarvan met name de massala op de voorgrond treedt) rondom herkenbare stukjes groente waaronder hele doperwten. De korst is dun en knapperig en de vulling smeuig op het vloeibare af, waardoor de algehele stijl doet denken aan de Holtkamp garnalenkroket.

Een homage aan de leermeesters. Dit is de vegakroket waar we al jaren naar op zoek zijn.

 

Nieuwe ster aan fundament

We kunnen het niet anders samenvatten dan zo: krokettenminnend Nederland heeft een nieuwe ster aan het fundament. Wat ons betreft gaat Martine nooit meer terug naar de @patisserieworkshops. Limmen mag dan een beetje uit de route liggen, maar gelukkig komen de kroketten ook per koerier naar uw huis!

Ambachtelijke, verse kroketten

zijn veel lekkerder dan fabriekskroketten!

Het verschil zit hem in de smeuigheid van de ragout en in de korst. Voor de ragout wordt niet bespaard op de ingredienten, er wordt gewerkt met verse producten zonder toevoegingen om houdbaarheid te verlengen. De korst: Een verse, ambachtelijke kroket wordt op twee manieren gepaneerd, waardoor deze veel krokanter is.

  Bel nu (072) 5747272 voor meer informatie of mail naar info@patisseriewebshop.nl

Contact

Geïnteresseerd in een workshop of vragen over een bestelling? Neem contact op.

   072 5747272

Patisserie workshops Martine Bakkum
Amandellint 24
1906KE Limmen