Martine Bakkum (‘73)

Tijdens haar opleiding tot ‘banketbakker’ in Amsterdam, startte zij haar professionele loopbaan direct bij de beste patissier van Nederland: Holtkamp in Amsterdam.

Na vele mooie en creatieve jaren bij Holtkamp stapte Martine als volleerd patissier de wijde wereld in.
Na enkele leuke avonturen bij gerenommeerde patissiers en chocolatiers, maakte zij een mooie stap naar het Pulitzer hotel aan de hoofdstedelijke Prinsengracht.

Vanuit daar is Martine richting Israël gegaan. Daar heeft zij de patisserie brigade opgezet in een 5 sterren deluxe resort van Golden Tulip aan de Dode Zee in Israël..

In de zinderende hitte van Israël de mooiste en lekkerste dingen maken, met een internationaal en jong team. Het bleek een waar avontuur. Als betrekkelijk jonge patissier een team opbouwen, alle producten ontwikkelen en tegelijkertijd dagelijks de verwachtingen van veeleisende klanten en het management overtreffen. Een ontzettend interessant en een groot avontuur.

Workshops

Op een bepaald moment ontstond er behoefte om weer meer in Nederland te zijn. De terugtocht werd aangekondigd en ingezet. Met een overvolle tas met ervaringen, technieken, inzicht en mensenkennis ‘landde’ Martine rond 2000 in Heerhugowaard (NH).

Bij terugkomst gewerkt bij onder andere AC de Boer en Lagosse, startte zij vol overtuiging en enthousiasme in 2003 met het organiseren en geven van Patisserie Workshops (www.patisseriewebshop.nl).

Inmiddels hebben ruim 15.000 mensen deze workshops gevolgd. Dat mag met recht een succes genoemd worden. Gezien de grote schare patisserie fans die de weg blijven vinden naar Martine haar workshops blijven die natuurlijk ook in de toekomst voortgezet worden. Martine beleeft keer op keer ontzettend veel plezier aan de interactie met en tussen de cursisten. En altijd zijn de cursisten blij verrast en trots op de patisserie producten die zij zelf tijdens de workshop gemaakt hebben.

Sinds januari 2024 is Martine actief met het geven van haar workshops in Limmen. In een prachtig nieuw patisserie atelier.

Webshop

Eind 2019 is Martine daarnaast ook begonnen met het verkopen van hoogwaardige en ambachtelijke gemaakte patisserie producten. Uitsluitend bereid uit de allerbeste grondstoffen en ingrediënten, en altijd door of onder leiding van Martine. Haar liefde voor het patisserie vak valt te proeven in alle producten van haar hand. Het actuele aanbod van de lekkerste producten kunt u vinden en bestellen in de Patisserie Webshop (www.patisseriewebshop.nl) .

Martine beschikt over een professionele en goed ingericht Patisserie Atelier in Limmen. In dit Patisserie Atelier worden de patisserie workshops gegeven en de patisserie producten gemaakt.

Voor speciale verzoeken, teambuildings, exclusieve 1-op-1 workshops of het maken van bijzondere opdrachten staat Martine zeker open. Neemt u daarvoor contact op via telefoon of mail. Op een rustige manier zal zij dan met u bespreken welke creatieve en lekkere mogelijkheden er zijn, waarin haar passie weerspiegelt voor dit mooie vak.

Martine woont 20 jaar samen met Rick, ze hebben een zoon en een dochter.
Ze houden samen van reizen rond de wereld, lekker eten, wandelen en ontdekken.

Uitsluitend Callebaut

Callebaut is ’s Werelds grootste chocolade fabrikant die verantwoordelijk is voor ruim een kwart van alle chocolade producten in de wereld! Callebaut is een Belgische chocolade producent die al sinds 1911 cacao verwerkt tot de fijnste chocolade.

Deze overheerlijke chocolade, waar alleen de allerbeste ingredienten worden gebruikt is daarom al jarenlang groots favoriet onder andere bij patissiers en chocolatiers.

Daarom werkt Martine uitsluitend met Callebaut chocolade.

Martine heeft echte liefde voor het patisserie vak. Met passie mag en kan zij iedere dag dit vak uitoefenen.

De blijdschap die haar passie en de heerlijke producten op de gezichten van cursisten en klanten tovert maakt haar zo ontzettend dankbaar. Heel betekenis- en waardevol.

Martine wenst dat zij dit nog vele jaren kan blijven doen. Haar passie is een verbinding. Een verbinding tussen fijne smaken, blijde momenten, herinneringen, verrassingen, cadeaus en liefde.

Liefde voor het vak en liefde voor mensen. Liefde en passie voor kwalitatieve en ambachtelijk gemaakte lekkere patisserie producten.
Het is daarom dat Martine op al haar producten het ‘made with love’ zegel toevoegt. Vanuit haar hart!

  Bel nu (072) 5747272 voor meer informatie of mail naar info@patisseriewebshop.nl

Contact

Geïnteresseerd in een workshop of vragen over een bestelling? Neem contact op.

   072 5747272

Patisserie workshops Martine Bakkum
Amandellint 24
1906KE Limmen